Poate ca te-ai asezat confortabil in canapea in fata televizorului dupa o zi lunga de munca si esti gata sa dai gata cel mai recent sezon al serialului preferat. Sau poate ti-ai invitat prietenii la o cina sau o seara de jocuri.

Posibil ca pregatesti o super petrecere cu muzica si baloane pentru ziua ta. Indiferent de eveniment, livingul este fara doar si poate una dintre cele mai importante camere din casa ta.

Aici este locul in care te relaxezi si te distrezi, unde petreci cel mai mult timp cu familia si prietenii. De aceea, este important sa-ti amenajezi livingul astfel incat acesta sa iti ofere confortul si relaxarea de care ai nevoie zilnic.

Citeste mai departe pentru a descoperi cateva sfaturi care te vor ajuta sa faci asta.

Alege mobilierul potrivit

Mobilierul este unul dintre cele mai importante elemente dintr-o camera, in special cand vine vorba despre living. Alege piese de mobilier care sa fie potrivite pentru spatiul disponibil si pentru nevoile tale.

De exemplu, o canapea mare si confortabila este esentiala pentru petrecerea timpului cu familia si prietenii, dar si pentru momentele de relaxare. De asemenea, un fotoliu confortabil poate fi o alegere buna pentru o lectura placuta.

Alege culorile potrivite

Culorile pot avea un impact semnificativ asupra confortului intr-un living. Peretii vopsiti in culori calde, cum ar fi bejul sau culorile pastelate pot crea o atmosfera relaxanta si confortabila.

Daca totusi preferi culorile reci, precum bleumarin sau verde inchis, poti opta pentru instalarea unui tapet sau vopsirea unui perete de accent.

Desigur, aspectul legat de culori este atat de vast si versatil, incat nici nu trebuie sa iti bati capul cu vopsirea peretilor.

Anumite detalii, precum cateva perne de canapea, decoratiunile preferate, culoarea mobilierului sau a covorului pot crea un adevarat tablou din livingul tau.

Asigura-te ca ai suficienta lumina

Cantitatea de lumina naturala, cat si momentul zilei in care te bucuri de ea pot face diferenta atunci cand setezi tonul pentru o camera. Asigura-te ca ai suficienta lumina naturala prin utilizarea unor draperii si perdele care sa permita luminii sa patrunda in camera.

De asemenea, te poti folosi cu incredere de luminile led, becurile colorate sau luminile ambientale pentru a lumina subtil camera si a crea un spatiu intim si relaxant.

Adauga elemente de decor

Decorul dintr-o casa este cel care iti permite sa iti pui amprenta asupra spatiului in care locuiesti. Elementele de decor pot adauga personalitate si confort livingului tau, fie ca vorbim despre suvenirurile preferate, vaza de la bunica sau un tablou de living preferat, imaginatia te poate purta departe.

Un alt lucru extrem de usor pe care il poti face, dar cu mare impact este organizarea. Un spatiu ordonat te va ajuta sa te simti confortabil si sa te relaxezi.

Asigura-te ca ai suficient spatiu pentru a te deplasa liber prin camera si ca mobilierul este amplasat astfel incat sa poti socializa si sa te relaxezi in confort.

Mobilierul modular este o alegere extrem de inspirata pentru un spatiu in care iti doresti sa realizezi mai multe tipuri de activitati, precum servirea mesei, seri de jocuri cu prietenii sau relaxare in fata televizorului.

Calitatea aerului poate influenta confortul in orice camera te afli, cu toate ca nu pare un aspect atat de important. Aeriseste camera si pulverizeaza in aer parfumul de camera preferat si lasa-ti simturile sa se relaxeze intr-o atmosfera confortabila.